BOUWEN

Kijk ook bij  OPEDUCA  of   ARCHITECTUUR.

ALGEMEEN

***titel*** – ***txt***
***titel*** – ***txt***
***titel*** – ***txt***
***titel*** – ***txt***

BOUWEN in SPEELGOED

LEGO.com - nl – Voor veel kinderen is z�lf bouwen begonnen met Lego. Steen op steen; tandwielen en motortjes, robots programmeren.
K'nex.com – En-talig. Plastic elementen klik je aan elkaar!
K'nex.nl – Plastic elementen klik je aan elkaar.
FischerTechnik.nl – High-tech kunststof elementen aan elkaar koppelen.
Meccano – Met boutjes, moertjes, strips en plaatjes kun je werkelijk álles maken!
***titel*** – ***txt***

BOUWEN in het ECHT

***titel*** – ***txt***

ANDERS BOUWEN

Tiny House - Leven zonder rekeningen – Geen hypotheek, geen kosten meer voor energie of water en als je je omgeving wel gezien hebt, zet je je huisje gewoon op een andere plek. De Tiny House Movement komt overgewaaid uit Amerika. Met zonnepanelen, windmolens en een systeem dat afvalwater omzet in drinkwater.
Tiny TIM house – Een paar Nederlandse studenten Future Planet Studies hebben samen een eenvoudig model huisje ontwikkeld dat zorgt voor eigen stroom, warmte en water en ook nog eens verplaatsbaar is als je bent uitgekeken op je buren of je omgeving. Wordt dit het "nieuwe wonen"?
The Tiny Life -talig. Hoe ontwerp en bouw je een tiny house? Hoe regel je de grond waar het op moet staan? Hoe verplaats je het? Hoe maak je je eigen stroom, water en warmte? Laat je informeren door de Tiny House Movement!
FabCity - Amsterdam experimenteert met bouwvormen – 400 studenten, kunstenaars, ontwerpers en ondernemers bedenken de komende elf weken oplossingen voor stedelijke problemen. Bijvoorbeeld: hoe klein kun je een huis maken, zonder dat het oncomfortabel wordt?
PDF: Heijmans One @ FabCity – Met nieuwe technologie�n en systemen een huis laten draaien op minder stroom, water en warmte.
Earthship -  -talig. In een lange animatie (met weinig tekst) is te zien hoe een rijtje "earthships" wordt gebouwd met aarde en afvalmaterialen als oude autobanden, lege drankblikjes en flessen.
Earthship - New Solutions (guide) -talig. Vervolg op vorig filmpje; nu met uitgebreide uitleg in woorden, beelden en animaties. Behalve met gerecyclede materialen wordt er ook gewerkt met de nieuwste technieken om elektriciteit op te wekken en op te slaan, de binnentemperatuur te reguleren en het water te beheersen.
Earthship Biotecture - algemeen -talig. Al vele tientallen jaren zoekt architect Michael Reynolds manieren om huizen te bouwen die gemaakt zijn van eenvoudige materialen als aarde en gerecyclede afvalproducten. Daarnaast wil hij dat de huizen zelf voor hun stroom, water en warmte/koelte kunnen zorgen. Kijk maar eens of dat een beetje gelukt is ...
Earthship Biotecture - ontwerpen -talig. Kijk bij designes om tekeningen en foto's te zien van de diverse ontwerpen.
4 Walls International.org -talig. Deze club wil mensen in ontwikkelingsgebieden (arme landen dus) organiseren en opleiden om huizen te bouwen uit materialen die daar al zijn: aarde, oude autobanden, blikjes en flessen. Ze werken nu in El Pescadero, vlakbij Todos Santos in Mexico.
Seeds of Change Foundation.org - Lali Gurans -talig. In Nepal wordt een weeshuis gebouwd - Lali Gurans - dat helemaal zelfvoorzienend is: Alles wat de kinderen nodig hebben aan voedsel, stroom, warmte en water maken ze zelf. Christopher Gish zit achter deze organisatie.
Seeds of Change Foundation.org - algemeen -talig. Wat doet deze stichting nog meer? "Door middel van duurzame technologie, onderwijsprogramma's en milieubewustzijn willen we sociale verandering in ontwikkelingslanden brengen."
***titel*** – ***txt***
***titel*** – ***txt***
***titel*** – ***txt***
***titel*** – ***txt***
***titel*** – ***txt***
***titel*** – ***txt***

BOUWEN is BIG BUSSINESS!

***titel*** – ***txt***
***titel*** – ***txt***

BOEKEN

Bibliotheek.nl – Het onderwerp waarnaar je op zoek bent, kun je intypen in het 'Waar ben je naar op zoek?'-venster. Bibliotheek.nl laat je dan weten welke boektitels over dit onderwerp in de (stads)bieb te vinden zijn. Je kunt het boek op de site al aanvragen of bestellen; houd je biebpas alvast klaar om je nummer op te geven. Nog geen pasje? Kijk hier hoe je lid kunt worden van de stadsbibliotheek; onder de 18 is dat (bijna) gratis! Of kijk hier wat de stadsbieb verder te bieden heeft.

BOEKEN UIT ONZE SCHOOLBIEB
(Helaas zijn op dit moment boeken over dit onderwerp bij ons nog niet beschikbaar.)