BIBLIOTHEKEN

ONZE SCHOOLBIEB


In onze eigen schoolbibliotheek kun je prima terecht voor een aantal zaken:
- Nederlandse literatuur. Op de  literatuurlijst , zie je dat we verreweg de meeste titels ervan in onze collectie hebben, uitgezonderd de boeken met een X erachter.
- Boekuittreksels hebben we van vele werken, maar niet van alle, en zeker (nog) niet van zeer recente boeken. Procedure: lever je verlanglijstje in bij het bieb-kantoor; een aantal dagen later hebben wij de kopieën voor je gemaakt; je rekent dan contant af; hou je aan de bieb-tijden (zie hieronder). Denk eraan: in proefwerkweken en tijdens examens e.d. zijn wij vaak gesloten.
- Nederlandse jeugdliteratuur; ruime keuze; ook vele nieuwe titels.
- Engelse, Franse en Duitse literatuur; volwassen-, maar óók jeugdliteratuur; zowel in complete als in samengevatte of vereenvoudigde uitgaven.
- Informatieve boeken over alle denkbare onderwerpen; heel nuttig voor achtergrondinformatie bij spreekbeurten of werkstukken.
- Tijdschriften; zeer verschillende onderwerpen; recente nummers; kunnen geleend worden.

De boekuitleenuren zijn:
   - maandag:    08.30u - 15.30u
   - dinsdag:      10.00u - 13.00u
   - woensdag:  10.00u - 13.00u
   - donderdag:   ------ - ------
   - vrijdag:        10.00u - 13.00u


MAASTRICHT (en omstreken)

Centre Céramique - De Bieb van Maastricht – Via de site kun je kijken of bepaalde boeken nog beschikbaar zijn en kun je ze direct reserveren ... als je tenminste lid bent. Hier vind je ook info over exposities, cursussen en andere interessante zaken, zoals ... de openingstijden.
Sociaal Historisch Centrum voor Limburg - SHCL – Het SHCL is een studie- en documentatiecentrum voor de geschiedenis van (Nederlands) Limburg. Het SHCL herbergt archieven en documentatie, een bibliotheek en een wetenschappelijke onderzoeksafdeling. Zij zijn uitgever van historische publicaties en verzorgen ook educatieve activiteiten. Te vinden in de Sint Pieterstraat in Maastricht.(fvh)
Bibliotheek Lanaken – Voor degenen die in België, in de buurt van Lanaken wonen, kunnen misschien beter hier terecht.(mvr)
Bibliotheek Riemst – Als je in België, in de buurt van Riemst/Vroenhoven woont, kun je misschien beter hier terecht.

NEDERLAND

Bibliotheek Limburg.nl – De website van de samenwerkende Limburgse bibliotheken. Met één zoekopdracht zoeken in: 1) catalogi van alle Limburgse bibliotheken, 2) door de bibliotheek geselecteerde internetbronnen, 3) tijdschriften en landelijke kranten, 4) de cultclick-website van het Limburgs Museum, en 5) Catalogus Museum van Bommel van Dam Venlo en biografische basisgegevens uit Art Index Benelux.
Openbare Bibliotheek Amsterdam – Als ze het hier niet hebben, bestáát het niet! Ben je op zoek naar een zeldzaam boek? Hier vindt je het en kom je de exacte gegevens te weten, die het je mogelijk maakt het via je eigen (openbare) bieb te bestellen.(ms2)
Koninklijke Bibliotheek – De Nationale bibliotheek van Nederland die ALLES bewaart, verzamelt en beschikbaar stelt wat de Nederlandse samenleving heeft voortgebracht aan leesbare zaken.
Bibliotheek.nl – De openbare bibliotheek op het internet.
Zoeken Bibliotheek.nl – De zoekmachine van de openbare bibliotheken.

ONLINE SERVICE

e-Boeken van de Openbare Bibliotheek – Via deze site kun je e-boeken krijgen. Via de Erelijst kun je de wat oudere boeken downloaden. De nieuwere titels kun je online lezen via streaming e-books; daarvoor moet je wel lid zijn van de bibliotheek. Je logt in op de website van de Public Library Online en ... lezen maar! Het enige wat je nodig hebt is een bibliotheekpas en een internetverbinding.
Biblion – Uittreksels (boekbesprekingen) van vele boeken. Kan alleen bekeken worden als de school hierop een abonnement heeft.
Literom – Resenties van vele boeken uit vele bronnen. Kan alleen bekeken worden als de school hierop een abonnement heeft.